Yoga og mindfulness

Hvorfor er yoga og mindfulness vigtige ingredienser i et fredsfyldt liv efter stress og traumer? 

 

stillingen

 

Vi lever i et accelereret samfund med fokus på øget produktivitet og måltal. De fleste af os skal dagligt sortere i alt det information og de mange stimuli vi får gennem diverse medier, og mange af os lever også et liv med et stramt program og måske også stramme deadlines på jobbet. Uden at vide det selv, har mange af fået for vane at leve som dopamin junkies, på jagt efter det næse fix, som vi opnår gennem præstationer, online aktiviteter og købelyst.

Vores hjerne er oldgammel og fungerer analogt i en tiltagende digital verden. Og hvis vi ikke har redskaber til at skærme og afspænde os selv, så kommer vores analoge hjerne let på overarbejde. Hvilket i sidste ende kan manifestere sig i en række fysiske symptomer.

For mig handler yoga og mindfulness om afbalalncere krop, sind og ånd, og finde en indre tiltand af ro, taknemmelighed og ydmyghed.

Det har givet mig et enormt livskvalitetsboost, at få mindfulness og yoga ind i mit liv, som en naturlig del af mine hverdagsvaner. Ligesom jeg børster mine tænder for at vedligeholde min mund hygiejne, har jeg også faste mindfulness- og yoga stilheds-praksisser, der vedligeholder min analoge hjerne og sikre at mit muskulære- og endokronologiske system kan balancere min krop.

Mindfulness og Yoga skal mærkes og praktiseres. Man kan ikke tænke, analysere, vurdere og bedømme sig frem til et fysisk og psykisk velbefindende. Vi bliver nødt til at give hjerne og krop en chance for at kunne følge med i det moderne liv.

Min egen rejse fra fysisk og psykisk lidelse til et mere naturligt balanceret sind har sammen med mine mange år som sygeplejerske for andre i lidelse, givet mig en naturlig psykologisk og fysiologisk forståelse for mennesker. Vi er alle et. Din lidelse er min lidelse i vores fælles møde. Og her kan østens filosofiske praksisser måske i højere grad end vestens medicin hjælpe os til at forstå sammenhængen mellem krop, sind og ånd.

Mindfulness og Yoga er livsfilosofier, der forbinder det travle professionelle liv med ro, tillid og indre glæde. Du kan gennem disse praksisser forbedre din fysiske kernestyrke, smidighed, balance, åndedræt, fordøjelse samt immunforsvar – og samtidig mærke en dybere glæde til livet.

Du kan læse med på de indlæg, jeg skriver her på bloggen: 

https://compassionfokuseretlivsstil.com/2019/02/23/hvad-restorativ-yoga-kan-goere-for-dig-start-i-dag/

Eller du kan læse disse bøger, som jeg varmt kan anbefale:

Yoga – og kunsten at leve livet af Søren Rasmussen

Mindfulness af Lone Fjorbach

Yin Yoga af Yvonne Hansen

Mindfulness og yoga i helingen af PTSD af Ivan Højgaard Hansen