Stress og traumer

At holde sig fri af den “dårlige” stress, er måske det moderne menneskes største opgave, når vi nu engang er født med en analog hjerne ind i en digital verden. Vi vil gerne være med og på, vi har fået nye begreber såsom Fear Of Missing Out osv.

Derudover har vi så meget fart på, og lever i en så accelereret verden, at når vi udsættes for chokerende oplevelser, kan det være svært at få den stilhed og ro omkring os, der skal gøre at vi kan bearbejde livet svære udfordringer, hvilket så kan medføre forskellige traumatiske efterreaktioner.

Engang troede jeg, at jeg var usårlig og kunne holde til alt hvad verden bød mig. Jeg oplevede livet som et stort ta-selv-bord, og kun fantasien satte grænser for mine drømme, som jeg gjorde alt for at forfølge. Jeg vidste ikke at jeg var “pretty mainstream”, og det var først da kroppen sagde fra, at jeg måtte lære at der er en udløsdato på samarbejdet med kroppen, når man hele tiden tvinger den på overarbejde for at forfølge alle de drømme man kan have som menneske.

I 2018 lavede jeg en række lektioner ind i en forståelse af hvad stress, udbrændthed, belastningsreaktioner og traumer er. Og dem finder du i højre menuen her på side, eller du kan følge disse links:

https://compassionfokuseretlivsstil.com/2018/02/21/lektion-1-hvad-er-chok-traume-og-ptsd/

https://compassionfokuseretlivsstil.com/2018/03/18/lektion-2-traumemoenstre/

https://compassionfokuseretlivsstil.com/2018/03/21/lektion-3-traumer-stress-og-hjernen/

https://compassionfokuseretlivsstil.com/2018/03/31/lektion-4-den-uperfekte-barndom-traumer-og-tilknytning/

https://compassionfokuseretlivsstil.com/2018/04/29/lektion-5-forskellen-paa-social-angst-panik-angst-generaliseret-angst-og-traume-udloest-hoejstress/

Derudover kan jeg i den grad anbefale to podcasts, hvis du gerne vil fordybe dig lidt mere i stress, belastninger og traumer:

Hjernen på overarbejde

Lev mere – tænk mindre

I dag har jeg forstået at vi er krop-sind og ånd, og at jeg skal passe på mig selv i en verden, hvor vi nærmest har ubegrænsede muligheder for selvrealisering ❤

Jeg har lært at alt i livet handler om balance, og at det er mit ansvar at skabe den, således at krop-sind og ånd trives i gensidighed.

Husk at passe på dig selv, du er den eneste der har det fulde ansvar for DIT liv ❤

Chanett græsmark