Om mig

Jeg hedder Chanett og er årgang 1970. Jeg er uddannet psykiatrisk sygeplejerske, kognitiv behandler og så har jeg en sundhedsfaglig kandidat med speciale i psykiatri, samt en pædagogisk diplom i voksnes læreprocesser. Ved siden af de mere videnskabelige uddannelser er jeg også uddannet Reiki healer og Yoga lærer.  I 2018 gennemførte jeg den 1 årige Compassion Course – international online og i 2019 gennemførte jeg Mind Online, et mindfulness kursus udbudt af Århus Universitet.

Men mine uddannelser er jo ikke mig 🙂 Jeg er nok primært født som “naturbarn”, “fortællerske” og “hjælper”. I hvert fald bliver jeg altid draget af naturen, af at skabe fortællinger og af at hjælpe andre. Og så er jeg jo mega meget mor til mine tre dejlige børn. To af dem er blevet fornuftige voksne og er fløjet fra reden, og så har jeg en “lille” efternøler på 16 år herhjemme. De er min største bedrift og min største lykke. I 2012 mødte jeg René, som gik kærligt, trofast og rolig ved min side, mens jeg måtte lægge hele mit liv om på grund af sygdom. Min fritid tilbringer ofte ved havet eller i skoven med mine to hunde. Og så er jeg en rigtig læsehest.

Chanett yoga pølle

At udbringe Medfølelse, Yoga og Grøn Livsstil optager mig meget, da det primært er self-compassion, yoga og naturen der har hjulet mig med at få ro på mine alvorlige PTSD symptomer (fik diagnosen i 2003 efter en række overfald på mit arbejde).

Gennem en systematisk og målrettet indsats har jeg fået skabt et fredeligere liv. Vejen dertil har jeg beskrevet i min bog “Fodfæste – et fredeligt liv med traumer og PTSD”, der kan købes hos Saxo.

Jeg tror på, at formålet med livet er at dele KÆRLIGHED og GLÆDE. Jeg tror på, at når vi stræber efter at skabe kærlighed og glæde gennem medfølelse, fører det også til et mere fredsfyldt verdens-samfund. Så jeg er ret optaget af at få implementeret mine kerneværdier i mit liv, således at jeg føler mig gradvis mere og mere tilpas, med den måde jeg går gennem livet på.

Det er ikke enkelt, da jeg har levet som bevidstløs halv-bevidstløs EGO/TANKE slave det meste af mit liv. Og lige som mange andre mennesker, har jeg fået min andel af sår, skrammer og knubs undervejs, som har været med til at forme mig og min måde at være i verden på.

Livskunsten må være at indrette sig i livet, så man kan fungere på bedst mulige måder med de forskellige skrammer livet byder på, og få det bedste ud af det. Vores skrammer gør også livet dybere, mere nuanceret og mere ægte, hvis vi vælger at leve sammen med dem på en kærlig, bevidst og ærlig måde.

Jeg sidder således cirka midtvejs i livet, og kan se tilbage på et liv der har lært mig mangt og meget. Især om hvad der sker, når man ikke altid formår at passe godt nok på sig selv (manglende self-compassion) – og hvor jeg NU ENDELIG kan fordybe mig i det der ligger mit hjerte allermest nært, nemlig COMPASSION.

Compassion er medfølelse, empati, respekt, handling og ansvarlighed i ET samlet ord.

Min kærlighed til mine medmennesker, til dyrene og til Moder Jord er endeløs, og via denne hjemmeside og blogs får jeg mulighed for at udtrykke min taknemmelighed over det smukke liv der er blevet mig givet, og som jeg hver dag arbejder for at behandle med varsomhed, nænsomhed og visdom ♥

 

Curriculum vitae

Uddannelser:

Sygeplejerske

Kognitiv behandler

Sundhedsfaglig kandidateksamen (Cand.cur) med speciale i psykiatri

Pædagogisk Diplom i voksnes læreprocesser

Reiki healing

Yogalærer

Kurser:

Giraf Sprog (non-violent communication)

A Cource In Miracles international

Compassion Cource international

Mindfulness

Ansættelser:

Psykiatrisk sygeplejerske (sengeafsnit og socialpsykiatri)

Adjunkt Sygeplejerskeuddannelsen

Daglig leder af Specialuddannelsen i Psykiatrisk Sygepleje, Region Syddanmark

Yoga- og mindfulness instruktør Fredericia Idrætscenter

Bi-jobs

Censor sygeplejerskeuddannelsen

Vejleder sygeplejerskeuddannelsen

Kursusleder i Kognitiv Terapi UCL

Foredragsholder

Frivilligt arbejde:

Bisidder for mennesker med psykisk sårbarhed