The Healing Journey 2020

Vil du med mig på en rejse? En rejse hvor vi i fællesskab undersøger vores ubalancer og langsomt – men sikkert – får vendt skuden, så kroppen, sindet og sjælen kan restituere og vende tilbage til fuldkommen sundhed?

Jer der har fulgt mig på bloggen, ved at jeg har arbejdet holistisk med mit helbred, siden jeg brød sammen med stress og ubearbejdede traumer i November 2015. Og jeg har været vidt omkring. Det nytter ikke at fokuseret på at arbejde med sindet, hvis man lider af psykiske sygdom, ligesom det ikke nytter at fokusere på kost og motion, hvis man lider af fysisk sygdom – krop, sind og sjæl hænger tæt sammen og derfor skal der en holistisk indsats til, hvis man ønsker at ændre på status.

Jeg har lænet mig op ad den nuværende evidens i forhold til restitution og heling efter sygdom. Primært med udgangspunkt i tre kilder, der har det til fælles at de bygger på et gigantisk datamateriale og en meget systematisk undersøgelsesform.

Jeg genvandt da også en stor del af min energi, ro og klarsyn. Desværre blev 2019 et hulans svært år for mig at komme igennem, og mange af mine gamle vaner krøb tilbage i mit liv. Jeg spiser godt nok vegansk, men alligevel blev jeg doven med maden købte mere og mere forarbejdet mad og spiste for meget slik, drak for meget saftevand, cola og kaffe. Jeg gik kortere ture, tog i stedet bilen til hundeskoven og slap hundene fri til leg. Jeg holdt op med at cykle på arbejde, men tog bilen. Jeg droppede styrketræning og nøjes med yogaen. Jeg glemte min daglige taknemmelighedspraksis osv osv. Konsekvensen blev kolosal træthed og et uklart og mørkere sind.

Du kender det helt sikkert. Det med at man egentlig var godt på vej og lige pludselig kommer der for mange forstyrrelser, der gør at man taber de nye gode vaner på gulvet igen.

 

Så måske vil du, sammen med mig, gøre 2020 til dit rejseår. Et år hvor du er mere selv kærlig, mere opmærksom på dig selv og hvor du fordyber dig i de indre barriere du har mod selvhealing. Måske tænker du “NEJ, jeg har da ikke indre barrierer mod selvhealing”. Men JO! er du kommet i ubalance, så er det fordi du ikke er opmærksom på dine indre barrierer, for din krop, dit sind og din sjæl vil gerne i balance, og det er kun dig der kan stå i vejen ♥

I løbet af 2020 vil jeg vildt gerne, samme med dig, genoptage min rejse mod selvhealing. Hver måned tager vi et skridt tættere på vores indre barrierer mod selvhealing. Vi arbejder os systematisk frem, så vi i december 2020, har været omkring alle de ting som forskerne peger på er den rette vej mod selvhealing og det gode liv. På rejsen møder du blandt andet:

Phd Colin Cambell med Kinastudiet, den største undersøgelse af ernæring på verdensplan. Ved at undersøge verdens sundeste og længstlevende mennesker fandt Colin Cambell sammen med sit store forskerhold frem til 3 konklusioner:

1. Jo større variation af vegetabilske fødevarer i kosten, desto større sundhedsmæssigt udbytte. Variation sikrer en bredere dækning af kendte og ukendte behov for næringsstoffer

2. Forudsat der er tilstrækkelig variation, kvalitet og kvantitet af vegetabilske fødevarer, kan en sund og ernæringsmæssig komplet kost opnås uden brug af animalske fødevarer (B12-vitamin er en undtagelse)

3. Jo tættere fødevarerne er på deres naturlige tilstand — minimal opvarmning, saltning eller tilberedning — desto sundere er de.

Prøv at lytte med her: https://www.youtube.com/watch?v=4NbBRsmL6s8&t=298s

Dan Buettner fra National Geographic, der er ophavsmanden til undersøgelsen, der fik navnet Blue Zones. Han har sammen med et forskerteam undersøgt hvor i verden man har den højeste levealder og laveste forekomst af sygdom. De blå Zoner var Okinawa i Japan, Sardinien i Italien, Nicoya i Costa Rica, Øen Ikaria udenfor Grækenland og byen Loma Linda i Californien. Det de 5 steder havde til fælles var:

 1. Naturlig bevægelse
 2. Oplevelsen af livsformål
 3. Nødvendigheden af pauser
 4. Moderat spisning
 5. 95 procent plantebaseret måltider
 6. Dagligt indtag af rødvin (økologisk uden tilsætningsstoffer)
 7. Spirituelt/åndeligt tilhørsforhold
 8. Familien først
 9. Livslange venskaber.

Prøv at lytte med her: https://www.youtube.com/watch?v=ff40YiMmVkU

 

Og sidst men ikke mindst …

Phd Kelly Turner, der har specialiseret sig i radical remission, dvs at hun har undersøgt hvad 1500 syge mennesker har gjort for at blive raske af livstruende sygdom. Hun fandt 9 ting, som alle 1500 syge havde gjort, som sammenfattes her:

 1. Radikal ændring af kostvaner over mod plantebaseret kost.
 2. Tage det fulde ansvar for egen helbred.
 3. Følg din intuition.
 4. Brug urter og naturlige supplementer til din kost, men ikke i pilleform.
 5. Kom af med undertrykte følelser.
 6. Øgning af positive følelser.
 7. Tag imod social support.
 8. Skab dybde i din spirituelle connection.
 9. Ha en stærk grund til at leve.

Prøv at lytte med her: https://www.youtube.com/watch?v=157qny9r94g

♥♥♥

Som du kan se er der en stærk sammenfald mellem konklusionerne i de tre store studier. Igennem hele 2020 vil jeg hver måned skabe et rum for dig til selv refleksion over din egen måde at leve livet på. Jeg vil allerede her fra start af anbefale dig at sætte 5 minutter af hver eneste dag til at hvile dig. Enten sidde i naturen og bare lytte, eller tænde et lys og bare kigge på flammen. Hvis for meget stilhed er svært fra start, så lyt til noget lækkert musik eller en guidet meditation. Der skal skabes et rum indeni dig, hvor der er plads til den nye måde at se, mærke og opleve dig selv, andre og livet på.

Jeg håber du vil med mig ♥

I februar starter vi med forskning omkring kostens betydning for selvhealing, hvor jeg også kommer med konkrete forslag til en ny madplan for dig. Sammen skal vi undersøge de barrierer vi kan have i os, i forsøget på at spise sundere og ændre vedvarende i vores kostvaner.

I øjeblikket kan du se filmen HEAL på Netflix, som jeg varmt kan anbefale som intro til din Healing Journey. Den kan også købes på blockbuster og Apple TV.

 

heal

 

2 thoughts on “The Healing Journey 2020

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s