Det lav frekvente menneske.

“Shit, jeg er træt. Hvordan kan et menneske på så kort tid dræne mig fuldstændig for energi?”

Sådan tror jeg, at mange har tænkt i løbet af deres liv, uden vi er gået ind i en videre undersøgelse af hvad der egentlig foregik i situationen.

På moderne dansk kaldes disse lav frekvente mennesker og for følelsesvampyrer, energityve og energislugere. 

 

emotional-Vampire-800x404

 

Min første hypotese, som jeg opererede ud fra i mange år, var dels bygget op omkring at jeg så mig selv som et ultra sensitiv menneske. Et menneske der ligesom tog alt ind. Og at jeg måtte lære at lade være med at lade andre menneskers energier påvirke mig så meget. Hypotesen gik også på, at jeg havde svært ved at “stå i mig selv” og derfor let lod mig påvirke og trække ned af andres energier.

Men det var lige indtil jeg stødte på de nye teorier om mennesker med lav vibration. Jeg undersøgte fænomenet, og ganske rigtigt, de mennesker jeg typisk blev drænet af at være sammen med, havde en række fælles karakteristika, der kunne forklares via teorien om “Low vibration” eller “Low frequence”.

 

“Vi kender det allesammen. At der er nogle mennesker vi føler os utrolig godt tilpas sammen med, og nogle mennesker vi endda føler os opløftede af. En modpol hertil er logisk nok, at der også må jo så være mennesker vi bliver trukket ned af”.

 

For at få et godt liv, må vi derfor lære at håndtere samvær med disse lav frekvente mennesker, og samtidig også lære hvad vi gør, hvis vi selv skulle blive ramt af lav frekvens.

Som psykiatrisk sygeplejerske, og nu her hvor jeg ofte er sammen med traumeramte mennesker i forskellige sammenhænge, bliver jeg jævnligt konfronteret med lav frekvente mennesker. Jeg har selv levet med en meget lav vibration i en periode af mit sygdomsforløb med traumer. Når jeg møder mennesker med lav frekvens, som jeg ikke står i et “afhængighedsforhold” til fx familie og tætte venner, så kan jeg godt holde mig fri for andres lav frekvente energier. Men lige så snart det er et menneske der betyder noget for mig, på et dybere niveau, begynder jeg at få udfordringer med at bevare min egen frekvens, som jeg møjsommeligt har oparbejdet gennem bevidsthedsarbejde.

Så hvad kendetegner – i følge teorien – det lav frekvente menneske?

 • stort kontrolbehov (bygger på ikke erkendt livs-angst)
 • konkurrencementalitet (jeg er lidt bedre/lidt klogere end dig).
 • søger ikke ligebyrdige relationer, har behov for at være “on top”
 • ulykkelige
 • opgivelse
 • vrede
 • frustration
 • irritabilitet
 • bitterhed
 • pessimisme
 • skyld
 • skam
 • lavt selvværd
 • beklager og brokker sig meget
 • udadprojicerende (optaget af andres fejl og mangler)
 • det er nogens skyld, ansvarsfralæggelse
 • tunnelsyn (med rigtig og forkert tænkning)

I den periode af mit sygdomsforløb, hvor jeg havde allerflest symptomer, havde jeg ikke ret meget af give af. Og i bagklogskabens ulidelige klare lys kan jeg se, at mange af de ovenstående fænomener også var manifesteret i mit liv. Det er en hård nød at knække, at erkende på et dybere plan, at man render rundt i lav vibration og risikerer at trække andre med ned. Men når den erkendelse først er faldet på plads, kan man begynde at udfordre sig selv og langsomt bygge en højere frekvens op.

 

high-vibration

 

Jeg ELSKER selv at være sammen med mennesker med høj frekvens. Høj frekvens er IKKE høj energi. Så høj frekvente mennesker løber ikke maniske rundt og griner højt, de er bare super behagelige at være sammen med, fordi de hviler i sig selv. Denne “hvilen i sig selv” udspringer af personlig styrke, klarsyn, indre fred, Oneness (sammenhørighed), indre tryghed, nysgerrighed og universel kærlighed. Vi har alle mødt sådan et menneske på vores vej igennem livet, og man føler sig sååååå godt tilpas sammen med dem, fordi de står i sig selv og kan holde på deres energi. Man mærker straks, at de tager det fulde ansvar for dem selv, så man selv kan tillade sig at være “helt sig selv” i deres selskab ❤

 

high-low-vibration

 

Mange mennesker med traumer, personlighedsforstyrrelser og langvarige kroniske sygdomme kan blive en pestilens at være sammen med. Ikke fordi de er dårlige mennesker, men fordi deres sygdom presser deres vibrationer nedad.

Ofte opdager mennesker med lav frekvens, at de bliver forladt af mennesker de ellers gerne ville beholde i deres liv. De spørger sig selv, “hvorfor forlader de mig?”, men kommer ikke længere i refleksionen, fordi deres lav frekvente energi ikke rækker til at forstå, at andre mennesker drænes af deres selskab, og derfor må trække sig for at beskytte dem selv, og have energi til at leve deres eget liv. Det er også en super smertefuld erkendelse at lade synke ind, at man er ensom fordi man er ulidelig at være sammen med.

Den gode nyhed er, at man ikke behøver at være et offer for sin sygdom og modgang, man har faktisk muligheden for at løfte sin energi, selvom man lever med sygdom.

Første skridt – observer dit humør. 

I stedet for at sige “Jeg er træt”, “Jeg er ked af det”, “Jeg er ensom”… så lær at sige “Jeg føler træthed”… “Jeg føler sorg/savn”… “Jeg føler mig alene/ensom”… Følelser er IKKE dig. De er bevægelser af energier indeni dig. Energier er ALTID i bevægelse, og derfor vil denne øvelse også lære at skille dit SELV fra dine følelser.

Med denne nye form for selvbevidsthed, kan du derfor beslutte at dine bevægelser i dit følelsesliv ikke længere skal fylde i dine relationer. STOP for en periode med ALT negativ snak. Det er en prøve periode, hvor det er forbudt at tale om sin sygdom, det er forbudt at tale negativt om sig selv og andre, det er forbudt at tale om fortiden og om fremtiden. Prøveperioden varer i en måned. Beslut at der kun må komme ord ud af munden på dig, der ikke er farvet af dine følelsesmæssige negative strømninger.

Det er vigtigt, at vi ikke neglicere vores følelser, de skal have lov til at være der. De er en del af livet og en del af os. Men mange af os mangler træning og disciplin i hvornår de skal fylde og hvor meget de skal fylde. Kort sagt, hvor meget af vores nærvær de skal have lov at stjæle.

I denne måned deler du kun dine negative følelser med en dagbog. Hver dag, når du står op, skriver du som det første i din dagbog “Dette er en ny dag, lad mig fylde den op med gode oplevelser” og om aftenen må du så dele alle de negative tanker du har lyst til, men afslutte med “Tak for alt det gode jeg også har oplevet i dag. Tak fordi jeg bevæger mig og lærer nye ting om mig selv. Jeg accepterer livet præcis som det udfolder sig og jeg bliver hver dag bedre til at navigere på en kærlig måde både overfor mig selv og overfor andre”. Du vil blive overrasket over den transformation du går igennem, når du opdager, hvordan du trækker dig selv ned i humøret ved at gentage dine egne negative mønstre. Ved at disciplinere os selv i en prøveperiode, vil vi opdage, hvordan vi påvirker vores eget humør, og hvordan vi spreder vores “negative følelses gylle” ud på verden, så vi er fri for at rumme vores følelser selv.

 

Andet skridt – observer dit sind.

Når man lever med høj frekvens, har man klare tanker, man lærer og aflærer hurtigt og løser livets udfordringer med kreativ problemløsning. Når man lever i lav frekvens lever man med sløret tænkning, tunnelsyn (rigtig og forkert tænkning), langsom indlæring og aflæring og sidder fast (og panikker ofte også) i problemløsning.

Vejen til et “renere” sind med højere frekvens er at blive et mere tålmodigt menneske, med en højere grad af accept af livets polariteter. Hvor der er mørke, må der også være lys. Hvor der er meget mørke, må der i den anden pol være meget lys. Livet er i en evig bevægelse mellem disse to. Hvis vi afviser mørket, fordi vi ikke kan rumme vores lidelse, vil vi forstærke det. Så ACCEPT af DET SOM ER, er en vigtig øvelse på vejen mod en højere frekvens.

Du skal i mindst en måned forpligte dig på at indlægge daglig nydelse i dit program. Denne nydelse skal være noget der tidligere i dit liv har lagt grobund til glæde. det kan være at gå til stranden og lytte til vandets klukken, at gå en tur i skoven og lytte til trækronernes fejende bevægelser, det kan være at danse vildt rundt i stuen til dit ungdomsyndlingsband, det kan være at bage bananmuffins og pynte dem rigtig flot, eller male på sten. Du skal gøre denne nydelsesting hver eneste dag i en måned. Hvis du springer over en dag, forlænger du måneden med en ekstra dag.

Du skal morgen, middag og aften have et mantra, som du enten siger eller synger højt for dig selv i minimum 5 minutter. det kan sagtens foregå på toilettet på arbejde. Mens du siger/synger dit mantra, skal du være nærværende tilstede i det du siger/synger. Altså ligesom da vi lærte at bede Fader Vor til vores konfirmation. Et mantra kan være “Jeg er elsket, præcis som jeg er”, “Jeg er fuld af kærlig energi og deler den gerne med verden”, “Jeg søger og jeg vil finde”, “Jeg må gerne lave fejl, for jeg lærer så længe jeg lever”, “Jeg tilgiver mig selv og alle andre for de fejl vi mennesker begår og den utilstrækkelighed vi bører i os”. “Jeg er her med et formål”… Du kan også vælge at synge højt til din yndlingssalme, hvis det giver dig en god energi.

 

Tredje skridt – tjek in i kroppen. 

Mennesker der kører på lav frekvens har en tendens til at misligeholde kroppens naturlige balance – også kaldet homeostase, i stedet junker de sig med koffein, sukker, hvidt mel og alkohol. Mange af de symptomer vi oplever som fysiske, har i virkeligheden en psykisk oprindelse. Det er noget jeg har oplevet på egen krop, hvor jeg i alt for mange år har levet i et højaktivt nervesystem med alt for meget adrenalin og kortisol i blodet med mange ubalancer til følge. Voldsomme blødninger, bylder, nældefeber, infektioner, ledsmerter, muskelspændinger, hovedpiner, dårlig søvn m.m

For mig har det været en nødvendig strategi, at fjerne de lav frekvente “fødevarer” fra vores hus, således at jeg skal helt ud af huset for at hente usunde ting. Derudover startede jeg for nogle år siden med en ret konsekvent strategi omkring åndedrættet, da det er gennem åndedrættet at vi rent faktisk kan justere på vores nervesystem og dermed også hvilke hormoner der huserer i kroppen på os. Jeg bruger dagligt Yoga og åndedrætsmeditationer sammen med tid i naturen til at balancere kroppens hormoner, og er da også sluppet af med alle ovenstående symptomer helt ved egen kraft.

Hvis du nu anerkender, at du kører på en for lav frekvens og at det har konsekvenser for dit humør, dit sind, dit helbred og dine relationer – så fortvivl ikke – sæt igang med ændringer, der kan hjælpe dig op i højere vibration. Vær vedholdende og konsekvent. Og når du falder af hesten – for det gør du – så sætter du dig op igen og forsætter. der er ingen tid at spilde, kun den tid du ikke investerer i dig selv. 

 

Hvis du allerede lever i høj frekvens – men har en person i dit netværk, som du af forskellige årsager er forpligtet til at have samvær med, så følg denne strategi:

Første skridt – prøv at tale med personen om hvordan du oplever samværet med dem. Vis dem evt denne her blog. Nogle mennesker vil få en AHA oplevelse, andre vil afvise dine observationer. Husk, når du taler med personen, at du kun skal fortælle om dine observationer: “Jeg har lagt mærke til (observation), det dræner mig for energi og jeg får lyst til at trække mig fra dig. Hvad tænker du vi kan gøre?”. Mange vil blive enten fornærmede eller kede af det, opleve det som negativ kritik, du skal derfor gøre dig overvejelser om denne samtale er nødvendig for at du ikke trækker dig, og være parat til at tage imod personens respons, for derefter at gå i tænkeboks, om kontakten kan forsætte som hidtil eller skal afgrænses. Hvis personen ikke tager ansvaret på dig og går med ind i en konstruktiv dialog, så må du gå videre til skridt 2.

Andet skridt. Afgræns kontakten til et niveau hvor du kan håndtere, at et menneske du holder af eller er forpligtet på, kører på lav frekvens. Gør dig klart, at du ikke kan ændre på det, at du ikke har ansvaret for at ændre på den anden, men at du har ansvaret for at passe på din egen energi.

Tredje skridt. Fokuser herefter udelukkende på at bevare din egen energi i relationen. Giv ikke mere end du har at give af. Tank op til samvær med personen og afgift dig selv bagefter ved at gennemgå de trin ovenfor som sikrer din egen vibration. HOLD STRAKS OP med at forvente noget af personen med lav frekvens, forhold dig til realiteterne og forhold dig til dit eget ansvar for din egen frekvens. Bliv ved med at afgrænse kontakten, indtil du kan mærke at du kan holde din egen energi i det tidsrum du er konfronteret med personen. Hvis det ikke er muligt, bliver du nødt til at overveje om relationen skal ophøre. det kan i praksis få store konsekvenser for dig, som du skal være villig til at tage. Hvis det er i familie sammenhæng, kan det skabe spændinger hvis en person stopper kontakten med den anden. Hvis det er på arbejdspladsen, kan du blive nødt til at skrive job, hvis der ikke kan rokeres rundt. osv. Det er et ekstremt vigtigt livsværktøj, at man ikke lader de “forkerte” mennesker komme under huden på os, og dermed give dem indflydelse på vores liv. Dette livsværktøj er essentielt, for at bevare sine egne personlige vibrationer. Kritik fra en menneske i lav frekvens er ofte forklædt som god vilje og venlighed, men du mærker sandsynligvis manipulationen. Her skal du være obs på, at dit Ego ikke blander sig, så du skubber mennesker fra dig som rent faktisk kommer i god intention, så det er igen dit bevidsthedsniveau, der afgør den rette handling.

Som udgangspunkt kan du følge denne her:

best advice

Husk at dit liv er dit ansvar! ♥♥♥

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s