Baggrunden for bloggen

 

 

En længsel bliver til en blog:

 

Siden jeg var helt lille har jeg haft en stærk empati og retfærdighedssans. Mine forældre har berettet om store grædeture, hvis nogen uheldigvis trådte på en snegl, ligesom de fortæller at jeg har samlet alle svækkede, halvdøde og døde dyr op på min vej igennem barndommen, bragt dem med hjem til restitution eller værdig begravelse.

ipad-billeder-2016-2017-214

Jeg født ind i en familie med et stort natur- og dyrehjerte, men selv for mine forældre var jeg noget af en mundfuld, når jeg hjerteskærende græd hele vejen fra Vejle til Hirtshals, fordi min far ved et uheld ramte en fugl på motorvejen.

I mine teenageår havde jeg en lang række stærke og gentagne drømme om ”verdensordenen”, og en række drømme om hvordan jeg skulle navigere i mit liv. Alt sammen var stærke fingerpraj hen mod en compassion fokuseret livsstil. Men ligesom de fleste andre mennesker tog livets hastighed, overfladiskhed, begær og forførelse fat i mig, og jeg blev en bevidstløs forbruger, der hverken havde overskud eller reel lyst til at tage konsekvensen af mine forbrugsvaner. Jeg glemte simpelthen med tiden betydningen af “Walk your talk”.

I 2015, og igen i efteråret 2016 skete der imidlertid det, at jeg blev fysisk udmattet i en grad hvor jeg måtte sygemeldes og for første gang i mit liv bringes så meget til ro, at jeg var i stand til at tænke en selvstændig tanke og rette opmærksomheden indad. Hvilket medførte at jeg for første gang siden min ungdom kom rigtig i kontakt med mig selv. Jeg opdagede til min store overraskelse i hvor høj grad jeg var bevidstløst indfanget i en række kulturelle vaner og ritualer, som på ingen måde var i overensstemmelse med mine dybeste kerneværdier om respekt, retfærdighed og medfølelse. Da jeg var totalt fysisk udkørt på en måde som jeg var ude af stand til at hvile mig fra, kom en gammel læresætning fra min sygeplejerskeuddannelse frem i mig. Den græske læge Hippokrates skrev: “Lad din mad være din medicin og medicinen være din mad”. Jeg havde kraftige udslag på stress og binyretræthed, og satte mig derfor for at få opdateret min ernæringsviden. Ved et tilfælde stødte jeg på to Youtube videoer med karkirurgisk overlæge fra Rigshospitalet Mikael Bitch hvor han blandt andet argumentere for plantebaseret kost. Jeg søgte videre på nettet og faldt over forskningsresultater og anbefalinger fra hele verden, hvor alt tyder på at plantekost aflaster vores organer og understøtter mange af kroppen helingsprocesser.

Som sygemeldt havde jeg en masse tid som jeg aldrig havde haft før, og det gav mig mulighed for at slappe af i min krop og samtidig fordybe mig mere i hvad jeg selv kunne gøre for at holde mig sund og rask i kroppen, sindet og sjælen. Rejsen mod en compassion fokuseret livsstil begyndte.

Ikke nok med at jeg finder ud af at plantekost giver min krop de bedste muligheder for restitution, heling og vækst – så finder jeg også ind i en række netværk på Facebook som understøtter mig i, at et meningsfuldt liv handler om at tænke holistisk, globalt og compassion fokuseret.

ipad-billeder-2016-2017-290

Mit ønske med denne blog er at række ud og inspirere alle mine medmennesker i deres rejse mod en mere bevidst, kærlig, retfærdig og bæredygtig livsstil, som fodrer vores inderste behov for et meningsfuldt liv. Det er aldrig for sent at påbegynde den rejse det er at LEVE sine kerneværdier, FØLE sig mere ægte og autentisk til stede i livet.

Det kommer til at tage tid at komme omkring alle de temaer, som jeg har ønsket på bloggen, så jeg håber at du vil glæde dig over hvert et blogindlæg der med tiden bliver postet til en fuldendelse af bloggen.

Rigtig god læselyst ♥

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s